Werkwijze Quality Gardens.

De eerste stap naar een nieuwe tuin begint met het maken van een afspraak met ons. We komen graag bij u thuis langs om een indruk te krijgen van u en uw tuin. Tijdens ons eerste gesprek inventariseren we de opdracht, bespreken we uw wensen en meten we indien nodig de tuin op.

We nemen ook de tijd om te kijken naar het materiaal dat u aanspreekt en of dit aansluit bij uw wensen. Met al deze gegevens kunnen we een eerste tuinschets maken en een plan van aanpak opstellen.

Zodra de tuinschets gereed is, presenteren we deze aan u. Op basis van uw feedback kunnen we het ontwerp verder verfijnen of aanpassen, zodat het volledig aan uw wensen voldoet. Als het tuinontwerp naar uw tevredenheid is, stellen we een gespecificeerde offerte op.

Na ondertekening van de offerte gaan we van start met de aanleg van uw nieuwe tuin.

Tuinschets

Bij het maken van een tuinschets houden wij rekening met uw ideeën, wensen en persoonlijke stijl. Dit vormt vaak een goed uitgangspunt en is voor ons belangrijk om te laten terugkomen in het ontwerp.

Tegenwoordig moet een tuin aan verschillende voorwaarden voldoen. Het moet een ruimte zijn waarin u kunt ontspannen, waar kinderen zich kunnen uitleven, waar u uw groene vingers kunt gebruiken of juist weinig onderhoud aan heeft. Het moet een verlengstuk worden van uw huis of kantoor, of juist een compleet andere omgeving om af en toe te ontsnappen aan de dagelijkse bezigheden. Het belangrijkste doel van uw tuin nemen we mee in ons tuinontwerp. We hechten waarde aan uw ideeën en persoonlijke stijl, en zorgen ervoor dat deze terugkomen in het ontwerp, zodat u zich erin kunt vinden.

De keuze van de tuinstijl is uiteraard een kwestie van smaak. Vaak vormt de inrichting van uw huis een goed uitgangspunt, of wellicht uw favoriete vakantieplek. We creëren een omgeving waarin u zich prettig kunt bewegen en gemakkelijk kunt ontspannen.

Quality Gardens heeft onder andere ervaring met de volgende tuinstijlen:

 • Moderne tuinen.
 • Design tuinen.
 • Natuurlijke tuinen.
Tuinaanleg

Aan de hand van het plan van aanpak en de gemaakte tuinschets zorgen wij voor de vakkundige aanleg of renovatie van uw tuin. We realiseren dit in verschillende fasen, met als uiteindelijk resultaat uw prachtige nieuwe tuin.

Bij Quality Gardens nemen we elk aspect van de aanleg serieus, van het eerste grondwerk tot het zorgvuldig aansluiten van de tuinverlichting. Ons ervaren team staat garant voor vakmanschap en precisie in elke stap van het proces.

U kunt rekenen op Quality Gardens voor de aanleg van diverse elementen in uw tuin, waaronder:

 • Oprit: We zorgen voor een solide en esthetisch aantrekkelijke oprit die perfect past bij uw tuinontwerp.
 • Terras: Een prachtig terras waar u kunt genieten van het buitenleven en heerlijke momenten kunt beleven.
 • Houten vlonders: Creëer een sfeervolle en natuurlijke uitstraling met houten vlonders, perfect voor ontspanning en gezelligheid.
 • Borders: We leggen smaakvolle borders aan die de verschillende planten en bloemen in uw tuin accentueren en tot hun recht laten komen.
 • Tuinverlichting: Met zorgvuldig geplaatste verlichting brengen we sfeer en functionaliteit in uw tuin, zodat u er op elk moment van kunt genieten.
 • Vijver: Een prachtige waterpartij die een gevoel van rust en sereniteit toevoegt aan uw buitenruimte.
 • Erfafscheiding: We zorgen voor de juiste erfafscheiding, zoals schuttingen of hagen, om privacy en een mooie afwerking te garanderen.

Quality Gardens voert ook grondwerk uit:

 • Drainage aanleggen: We zorgen voor een goede waterafvoer in uw tuin om problemen zoals wateroverlast te voorkomen.
 • Split of grind aanbrengen op gronddoek: Een duurzame en aantrekkelijke manier om bepaalde delen van uw tuin te bedekken en te structureren.
 • Gazon aanleggen: Een weelderig groen gazon dat een prachtige basis vormt voor uw tuin en uitnodigt tot ontspanning.
 • Borders maken: We creëren zorgvuldig aangelegde borders waarin uw favoriete planten en bloemen kunnen floreren.
 • Grond en puin afvoeren: We zorgen voor een efficiënte afvoer van overtollige grond en puin, zodat uw tuin er netjes en verzorgd uitziet.
Tuin onderhoud

Quality Gardens neemt ook graag het onderhoud van uw tuin voor zijn rekening, inclusief de grotere onderhoudsbeurten. Nadat uw tuin net is opgeleverd en de beplanting nog moet volgroeien, is het belangrijk om op de juiste momenten te snoeien, zodat uw planten optimaal kunnen bloeien. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw gazon in goede conditie blijft door een zorgvuldig bemestingsschema te volgen.

Quality Gardens, gevestigd in Almere, staat klaar om het onderhoudswerk uit handen te nemen. Of u nu wekelijks, maandelijks of alleen bij de grote onderhoudsbeurten in het voor- en najaar hulp nodig heeft, wij zijn er om u te ontzorgen. Natuurlijk kunnen wij ook het maaien, snoeien, opruimen van blad en onkruid voor u verzorgen.

Enkele van de onderhoudswerkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren zijn:

 • Bemesten: We zorgen ervoor dat uw beplanting de voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om gezond en weelderig te groeien.
 • Omspitten: Indien nodig kunnen we de grond in uw tuin omspitten, zodat de bodemstructuur verbetert en uw planten beter kunnen gedijen.
 • Snoeien: Met zorgvuldig snoeien houden we uw planten in goede vorm en stimuleren we de bloei.
 • Grasmaaien: We zorgen voor een strak gemaaid gazon, waar u trots op kunt zijn.
 • Bestrijding van onkruid: We pakken onkruid effectief aan, zodat uw tuin er altijd verzorgd uitziet.
 • Opruimen van blad: In de herfst verwijderen we bladeren en houden we uw tuin netjes en opgeruimd.
 • Schoonmaken van bestrating: We reinigen uw bestrating grondig, zodat deze er weer als nieuw uitziet en veilig begaanbaar is.

Quality Gardens staat garant voor professioneel en betrouwbaar tuinonderhoud. Geniet van een prachtige, goed onderhouden tuin zonder de zorgen en het werk zelf te hoeven doen. Laat ons uw tuin in topconditie houden, terwijl u ontspant en van uw buitenruimte geniet.